T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / BOZDOĞAN - Bozdoğan İsmet Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz Öğretmeni Zafer BARIŞ Kitabını İlçe MEM Müdürüne Takdim Etti

 

Zafer BARIŞ

1984 yılında Muş Varto'da dünyaya geldi. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nde Lisans eğitimine başladı. Yüksek Lisansını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde, Doktora eğitimini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve temel düzeyde Almanca bilmektedir.

Ekonomik, teknolojik ve sosyo-kültürel gelişmeler toplumsal düzende, özellikle toplumun temel taşı olan aile yapısında değişimlere neden oldu.  Önceleri daha küçük yaşlarda gerçekleşen evlilikler günümüzde eğitim, iş yaşamı, ekonomi gibi nedenlere bağlı olarak daha ileri yaşlara taşındı. Yaşanan değişimlerle birlikte sahip olunan çocuk sayısı azaldı ve sosyal hayatta deneyim sahibi olan aile büyüklerinin de olduğu geniş aileler yerini çekirdek ailelere bıraktı. Aile yapısında yaşanan bu değişimle beraber yeni evlenen çiftlerin tecrübelerinden faydalanabileceği, günün her saatinde fikir danışabileceği aile büyükleri yanlarında bulunmuyor artık. Dahası, hayatın bin bir zorluğuyla mücadele etmek zorunda olan ebeveynler, çocuklarının da aynı sıkıntılarla boğuşmasını ve aynı dertlerden mustarip olmasını istemiyor; çocuklarının daha mutlu ve sağlıklı olmaları için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Özellikle yeni evli çiftler daha önce karşılaşmadıkları ve tecrübesiz oldukları sorunların çözümünü internet dünyasında ve kitaplarda arıyor; bilhassa çocuk bakımı, sağlığı, beslenmesi konularında problem yaşayan ebeveynler çözümü doğru ya da yanlış her türlü bilginin yer aldığı internet dünyasından öğrenmeye çalışıyor.

Bu kitabı, doğru beslenme alanında araştırma ve çalışmalar yapan bir baba olarak ailelerin ihtiyaç duyabileceği problemlere bir nebze de olsa çözüm olabilsin diye hazırladım. Çocuk beslenmesi ile ilgili bilimsel temellere dayanan bilgileri kendi bakış açımla aktarmaya çalıştım. Daha geniş kitlelere hitap edebilmesi için kitabın yazımı esnasında akademik terimler ve ağır bir dil yerine kolay, açık, anlaşılır ve akıcı bir dil kullanmaya özen gösterdim. Siz değerli okuyucular ile paylaştığım bilgilerin size ve çocuklarınıza faydalı olacağını umuyorum.

Beslenme, sağlık ve alternatif tıp gibi alanlara ilgi duyan Yazarın derin araştırmaları sonucunda ortaya çıkan eser oluşturulmak istenen yenidünya düzenindeki beslenme alışkanlığının altını çiziyor. Çocukların oluşturulmak istenen bu yenidünya düzeninde temel hedef olduğu, çocukların beslenme şekilleri, davranışları ve yaşam şekillerinde oluşturulacak değişimin yeni nesilleri şekillendireceği üzerinde duruluyor.  Beslenmenin zekâ ve davranışları nasıl dönüşüme uğrattığı ve bununla birlikte teknolojik esarete maruz kalan günümüz çocuklarının neden bu dar çemberden kurtulması gerektiği üzerinde duruluyor. Ayrıca kitapta, çocuğun uzun hayat serüveninde nasıl daha sağlıklı olabileceği ve doğru beslenme alışkanlığının nasıl kazandırılması gerektiği vurgulanıyor.  Yazar, toplumların beslenme şekillerinin dönüşüme uğratıldığı ve dünya üzerinde tektip beslenme şeklinin oluşturulmaya çalışıldığının önemle üzerinde duruyor.

08-12-202208-12-202208-12-202208-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2022 - Güncelleme: 29.03.2024 16:23 - Görüntülenme: 90
  Beğen | 1  kişi beğendi